Connect with us

Top Story

Objavljen spot za naslovnu numeru serije TAJKUN – Pogledajte VIDEO za pesmu KUĆA IZLAZEĆEG SUNCA!

Published

on

Otkako je počelo emitovanje TV serije Tajkun, veliko interesovanje publike privukla je naslovna numera za pesmu „Kuća izlazećeg Sunca„. Reč je o velikom hitu Mikija Jevremovića iz 1964. godine, koji predstavlja obradu čuvenog hita House of the rising Sun grupe The Animals.

Pročitajte još Dobro došli u MOJOFF – najveći sprski online bioskop! Evo kako da gledate najnovije filmove i po kojoj CENI!

Specijalno za potrebe serije TAJKUN kompozitor Nemanja Mosurović uradio je potpuno poseban aranžman ove pesme i na taj način dao novi život ovoj numeri koja je zadobila ogromne simpatije publike. 

– Volim ovu pesmu veoma. Kada sam počeo da razmišljam o muzici za seriju, želeo sam da ima neki pomalo arhaični i zaboravljeni zvuk sedamdesetih, zvuk detinjstva mog glavnog junaka. Kuća izlazećeg Sunca je irska tradicionalna pesma koju su obradili The Animals, a malo kasnije, tačnije 1964, napravljena je  i verzija na srpskom, Mikija Jevremovića. U razgovoru sa Nemanjom Mosurovićem, kompozitorom, došli smo na ideju da zadržimo vokal Mikija Jevremovića, a da promenimo aranžman. Tako je nastala neka potpuno nova, a stara verzija ove pesme i na moje veliko zadovoljstvo u ovim vremenima postala ponovo rado slušana numera”, istakao je reditelj Miroslav Terzić.

Pročitajte još Na jesen stiže IME NARODA, novi film Darka Bajića o oslobođenju VOJVODINE! Žarko Laušević kao Jova ZMAJ!

Serija “Tajkun” koju se sad prikazuje već pet nedelja, okupila je vodeću ekipu umetnika iz Srbije i regiona. Scenarista serije je Đorđe Milosavljević, director fotografije je Radan Popović, dok je režija poverena Miroslavu Miši Terziću. Pored Dragana Bjelogrlića u glavnoj ulozi, glumačku ekipu čine i Branislav Trifunović, Marko Baćović, Hana Selimović, Anita Mančić, Svetozar Cvetković kao i mlade glumačke nade Vuk Jovanović, Neven Bujić, Vanja Nenadić i Miloš Petrović Trojpec. Uz Tihanu Lazović, tu su još dve gostujuće regionalne zvezde: Janko Volarić Popović i Toni Mihajlovski.

Premijerno emitovanje epizoda TV serije “Tajkun” je svake nedelje na kanalu Superstar TV (21.00), a ponedeljkom na RTS (20.05).

Pročitajte još Miloš BIKOVIĆ o seriji JUŽNI VETAR: Prljave duše poput MARAŠEVE – najteže se ČISTE!

Foto Promo

Advertisement