Connect with us

Featured

Tihomir Tika Stanić za Film&TV – U seriji KAMIONDŽIJE ostvario sam NAJVEĆI dečji SAN! A evo i KOJI!

Published

on

Piše Jovana Vukašinović

Tihomir Tika Stanić u serijama „Kamiondžije d.o.o“, „Ubice mog oca“, „12 reči“ ima naslovne uloge. Tihomir Tika Stanić u nekima već igra, u nekima ga gledamo: U nekima ćemo tek da vidimo sjajne glumačke bravure koje izvodi Tihomir Tika Stanić.

U seriji „Kamiondžije d.o.o.“ igra Žiću. Žića je suprug, otac, zet, kum. Žića je običan čovek, onaj iz naroda, koji spaja kraj sa krajem. Ali, Žića je pre svega dobar čovek, pošten, moralan, ispravan, ujedno i jednostavan. On je školovan, ali njegova profesija nije ono što tržište traži, pa se snalazi kako zna i ume. Ipak, ne gazi svoja načela, već se trudi da do sredstava za život dođe uz predan rad i trud.

Pročitajte još 12 REČI – OTKRIJTE SVE što nas očekuje u VELIKOM FINALU! Miloš KRŠI SVA PRAVILA! Grubora očekuje IZNENAĐENJE!

– Prvo što mi je palo na pamet da uradim kada se završila novinarska projekcija prve dve epizode je bilo je da pozovem Nenada Jezdića. Da ga hvalim. Da sa njim podelim zadovoljstvo koje sam imao gledajući ove dve epizode – priča za Film&TV Stanić. – Radeći na ovoj seriji nas dvojica smo uspeli da dosegnemo zaboravljeni ideal prijateljstva, solidarnosti, razumevanja, partnerstva. Vratili smo ono što je zaboravljeno nametanjem individualističkih, sebičnih, takmičarskih ideala. Mi smo još na snimanju oživeli sve ono što je lepo i ono na šta treba u ovo vreme posebno obratiti pažnju.  Kroz celu seriju se provlači ljudskost, nežnost, ljubav i to će u ovoj seriji dominirati. To me posebno raduje.

Pročitajte još Igra sudbine 204. epizoda – Sledi SPEKTAKL! Pančeta će PREMLATITI MILEVICU! A evo i ZAŠTO!

Kada se film „Kamiondžije“ pojavio 1972. godine vi ste imali 12 godina. Da li ste tada pomislili da ćete jednog dana vi pevati tu uvodu numeru?

– Pa svi smo tada pevali tu pesmu. Televizija je meni bila prozor u svet. Živeo sam u raznim zabačenim mestima i ja sam to bezbroj puta pevao. Te stihove „dva vozača malo jača“. Pošto sam oduvek znao da ću biti glumac, Čkalja mi je bio idol u jednom periodu života. Ali tada mi nije padalo na pamet da ću imati priliku da pevam baš tu numeru. Ovo jedna od ostvarenih dečijih želja. Imao sam ih nekolicinu. Od nekih sam odustao, ali su se ipak nekako ostvarile. Zato mi je draga ne samo pesma, već cela ova serija.

Pročitajte još Aleksandar Dimitrijević: Zbog serije KLAN naučio sam da OBIJAM kola. A evo i KAKO!

Kako je došlo do saradnje za ovu seriju?

– Zapravo sam hteo da Nebojši Gariću, mom prijatelju, pomognem da realizuje ovu seriju. Ja sam insistirao na tome da Nenad Jezdić igra Baju, a neke druge sam predlagao za ulogu Žiće. Nenad Jezdić je tačna podela, a ispostavilo se na kraju da sam i ja bio tačna podela za ulogu Žiće. Dok smo snimali svaki dan je bio rizičan. Stalno je postojao taj strah da neko ne zarazi virusom Korone, da se prekine snimanje. Sad kad sam video ove dve epizode u to da je Jezda pravi izbor sam još više siguran.

Pročitajte još „Kamiondžije d.o.o.“ – Pogledali smo prve dve epizode. Evo da li će Baja i Žića biti kao Paja i Jare!

Vi u seriji imate song za koji mnogi tvrde da će biti pravi hit, prava kafanska pesma?

– „I dok lutam drumovima, uvek znao bih da je kuća tamo gde su njeni poljupci…“ to je deo stihova koje pevam  u seriji. Prema scenariju Žića „uskače“ da pomogne u nekoj kafani umesto pevača. Mislim da će ta Graićeva numera biti odjavna špica u nekoliko epizoda. Da li će biti baš kafanski hit, videćemo. Ako i bude neću praviti pevačku karijeru.

Radite i na petoj sezoni „Ubica mog oca“. Kako idu snimanja?

– I to je veliko zadovoljstvo. Ako postoji potreba za Marjanovićem i u petoj sezoni neke serije, to je velika stvar za mene kao glumca. Uloga je sjajno napisana, a saradnja sa rediteljima takva da zajedno na njoj radimo na obostrano zadovoljstvo. Važno je i što je kod publike serija sjajno prihvaćena. Ova peta sezona je kao kada se porodice okupe da proslave neki važan datum, pa se družimo i lepo radimo. To ponovno okupljanje doživljavam baš tako, kao kad se srećne porodice proslavljaju nešto važno i srećno.

Do pete sezone „Ubica mog oca“ ima još dosta vremena. Do tada direktora policije Marjanovića, tačnije Tiku Stanića, od ponedeljka 28. decembra gledamo kao Žiću u seriji „Kamiondžije d.o.o.“ na RTS 1 od 20.00.

Foto PROMO  

Advertisement